Werkgebied

Mijn werkgebied is de stad Groningen en zijn directe ommeland (denk aan Haren, Ten Boer, Garmerwolde, Harkstede, Engelbert, Zuidwolde, Zuidhorn, Peize, Eelde, Paterswolde e.d) Ik krijg veel aanvragen voor buiten de regio om. Maar in verband met de drukte en om teleurstellingen te voorkomen wil ik jullie vragen om je dan in te schrijven bij een lieve collega die bijv veel in jullie eigen regio werkt. Dit omdat het voor mij in verband met aanrijtijd niet te doen is.

Bel mij als je wilt weten of jullie woonplaats ook in mijn werkgebied valt. Mocht er eventueel sprake zijn van parkeerkosten dan doe ik een beroep op jullie bezoekerspas of het verschaffen van een dag- of week parkeerkaart.

Als extra bied ik ook kraamzorg over de grens aan. Woon je (tijdelijk) in het buitenland maar wil je kraamzorg zoals in Nederland neem dan voor de mogelijkheden contact met mij op.

In Nederland zit kraamzorg in het basispakket. Met de juiste aanvullende verzekering hoef je de wettelijke eigen bijdrage niet bij te betalen. Het is belangrijk dit na te kijken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En de meeste andere gevallen is er een eigen bijdrage van 4,80. Kijk ook even na of je een uitgebreid pakket hebt waar couveuse nazorg en een lactatiekundige in zit. Regel dit al ruim voor dat je moet bevallen. Weten waar je aan toe bent geeft rust.

Uren kraamzorg

Volgens het landelijke indicatie protocol heeft iedereen die borstvoeding geeft recht op 49 uur kraamzorg. Bij kunstvoeding is dit 45 uur. Onder bepaalde omstandigheden kan in overleg verlenging worden aangevraagd. Tot een wettelijk maximum van 80 uur verdeeld over tien dagen. Maar je kan ook ervoor kiezen voor minimale zorg. Bespreek met elkaar, je verloskundige en mij wat je denkt dat eventueel nodig is.Ik ben een KCKZ gecertificeerde kraamverzorgende. Elk jaar volg ik verschillende scholingen om gekwalificeerd te blijven. Ik ben in het bezit van een geldig VOG en borstvoedingscertificaat.