Ik ben Eva, halverwege de 40, moeder van drie kinderen (twee meiden van 23 en 18, en een jongen van 15) en gelukkig getrouwd met Marcel die behalve muzikant en theatermaker ook technisch manager is bij een IT bedrijf. Mijn oudste is inmiddels al afgestudeerd filosoof en loopt haar co-schappen geneeskunde ( en is bijna klaar), mijn middelste studeert Nederlands en volgend jaar filosofie in Amsterdam is muzikant in hart en nieren en treedt lekker veel op festivals op als singer-songwriter en gaat volgend jaar ook de vooropleiding conservatorium in Amsterdam volgen en onze benjamin zit in de vierde van het gymnasium en houdt heel erg van fantasy cosplay, larpen, D&D, Magic, starwars en ontwerpen/programmeren/tekenen/toneelspelen en boogschieten. We wonen met veel plezier midden in de stad Groningen. Toen ik zelf in 1997 voor het eerst moeder werd voedde ik mijn kind zonder dat ik het wist op volgens het natuurlijk ouderschap: we sliepen samen, ik voedde haar lang en we aten biologisch en vegetarisch.

Nadat ik werkzaam ben geweest in de kinderopvang, (crisis)hulpverlening en de geriatrie heb ik als kraamverzorgende gewerkt voor de grotere organisaties in Noord Nederland. Het begon met een zaadje dat ik plantte en vanaf dat zaadje is er bijna als vanzelf een prachtige levensboom uit gegroeid. Eentje die symbool staat voor het begin van het nieuwe leven. Safe to say dat ik mijn hele leven al bezeten was van baby's, zwangere vrouwen (ik heb ze nog jaren getekend) en bevallingen (ik keek voor mijn lol als jong meisje de voorlichtingsvideo's van mijn moeders werk -docent kraamzorg- jaja de appel valt niet ver van de boom)

Ik heb mij verdiept in het hands-off kraamzorgen: de regie bij de ouders laten en op de achtergrond aanwezig zijn. Dat betekent dat ik de zorg, in overleg, in jullie handen laat. Jullie zijn de ouders en ik ben op afroep beschikbaar. Ik ga uit van de kracht van de ouders. Nuchter, met beide benen op de grond maar altijd met respect en een open visie. Mijn kracht en bijzondere ervaring ligt bij het kramen in de wat meer uitzonderlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan tienerouders maar ook aan ouders die een holistische en natuurlijke benadering wensen. Ik heb al veel gezien en meegemaakt en gewerkt onder vrij bijzondere en uitzonderlijke situaties waardoor ik onbevangen en onbevooroordeeld een gezin binnentreed: met open hart en open mind.

Ik ben gewend om met natuurlijke materialen te werken denk aan kamille spoelingen voor je hechtingen en het gebruik van weleda producten voor moeder en baby. Daarnaast ben ik bekend met de leer van Steiner. Waar het veilig en verantwoord kan ben ik het type van buiten de lijntjes kleuren, zo ben ik altijd al geweest: een vrije geest. Heb jij anders dan andere wensen voor jouw kraamtijd, of ben jij misschien wel een tienermoeder: als we samen werken op basis van vertrouwen wordt het alleen maar voor beide kanten een intense ervaring. Mits het veilig en verantwoord is. Ik ben namelijk KCKZ gecertificeerd en werk in de basis volgens de landelijke protocollen in de kraamzorg. Ik sta open om te leren dus neem mij vooral mee op jullie reis.

Of je nu kiest voor een zzp'er omdat je meer maatwerk wenst of graag kortere lijntjes hebt, of omdat je geen organisatie kunt vinden waar je je mee kunt identificeren is allemaal heel persoonlijk. Feit is dat je je weg naar mij hebt weten te vinden, en dat het blijkbaar zo heeft moeten zijn. Bij mij ben je geen nummer. Ik neem nooit meer zorgen aan dan ik ook daadwerkelijk aankan en in principe kun je ervan uitgaan dat als ik bij je aan het werk ga dat ik het ook afmaak. Vooropgesteld dat ik natuurlijk altijd ziek kan worden. In dat geval regel ik een collega zzp'er zodat je altijd verzekerd bent van de juiste zorg.

Mocht je je toch nog afvragen of wij een match kunnen zijn: mijn doelgroep bestaat voor een groot deel uit expats, hoger opgeleide en bewuste ouders. Niet iedereen is super natuurlijk of wonen in een tipi en eten 100% vegan maar wat mijn gezinnen wel gemeen hebben is dat ze de regie graag zelf in handen houden en zelf willen (mee) denken en (terecht) kritisch zijn en een kraamverzorgster zoeken die dat ook is. Ze kijken en denken verder dan een grote organisatie als het groene kruis die standaard wordt aangebevolen en gaan zelf op onderzoek uit. Ze hebben wensen of misschien zelfs wel slechte ervaringen bij de eerste of kennen via via mooie verhalen van hun kraamverzorgende. Over het algemeen zijn wij zzp'ers uit een ander soort hout gesneden. Ons bedrijf is ons kindje en we werken niet omdat het moet maar omdat het mag en zijn zelf ook kritisch en bewust dus juist dan:

Eva. Natuurlijk!